kultno mjesto

Flego protiv iseljenja Kluba studenata Istre iz prostorija u Zagrebu

15.03.2019 u 14:18

Bionic
Reading

Istarski župan Valter Flego u petak je oštro reagirao na najavu o mogućem iseljenju Kluba studenata Istre "Mate Balota" iz prostorija u središtu Zagreba u kojima taj klub aktivno djeluje već 50 godina, a država ga sada želi izbaciti

Klub je na istoj adresi od 1966. i godinama je kultno mjesto okupljanja Istrana i svih studenata u Zagrebu. U njemu su održana mnoga nezaboravna druženja, programi i edukacije, ističe Flego u priopćenju i dodaje da legendarni 'Istarski' godinama pridonosi promidžbi Istre u Zagrebu. "I zato - ne damo 'Istarski'", poručio je te dodao kako je poslao dopis ministru državne imovine Goranu Mariću.

Od ministra je zatražio da povuče odluku te da se obnovi ugovor kako bi Klub mogao neometano djelovati u sadašnjem prostoru.

Vlasništvo nad prostorom država je preuzela od Grada Zagreba pa je Ministarstvo državne imovine nedavno pozvalo vodstvo Kluba studenata Istre na razgovor i upoznalo ih s namjerom iseljenja studenata iz njihova kluba.

"Istarska županija redovno sufinancira materijalne troškove rada Kluba te potiče rad ove udruge jer je i samo osnivanje Kluba zacrtano na ideji vezanosti za Istru - kraj iz kojeg većina članova Kluba potječe. Osjećaj pripadnosti njeguje se druženjem i okupljanjem te aktivnostima koje promoviraju Istarsku županiju, njene običaje, kulturu, povijest, ali i znamenite žitelje", istaknuo je župan Flego u dopisu ministru.

Župan Flego i saborski zastupnik Tulio Demetlika u utorak će se sastati s predstavnicima Kluba studenata Istre u Zagrebu kako bi razgovarali o toj temi.