ISPRIKA JAVNOSTI

Finska premijerka Sanna Marin bila u kontaktu s ministrom pozitivnim na koronu pa tulumarila, očevidac: Pila je pivo Corona i plesala do 4 ujutro

08.12.2021 u 14:38

Bionic
Reading

Finska premijerka Sanna Marin ispričala se javnosti zato što je otišla u večernji izlazak, prvo u restoran pa u helsinški klub, tek nekoliko sati nakon što je njezin ministar vanjskih poslova Pekka Haavisto dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus

Kako javljaju finski mediji, 36-godišnja Marin izašla je u subotu navečer u restoran Grotesk u Helsinkiju, odakle je produžila u noćni klub Butchers te se, prema tvrdnjama očevidaca, zadržala u njemu do 4 sata ujutro. Na izlazak se odlučila iako joj je tajnik vlade još oko 19 sati dojavio da je njezin ministar vanjskih poslova pozitivan na koronavirus. Testirala se tek narednog dana ujutro, a test je dao negativan rezultat.

Pokušavajući se izvući iz neugodne situacije, Marin je upala u koloplet kontradiktornih tvrdnji. Isprva je rekla da je dojavu o pozitivnom kolegi iz vlade dobila na službeni mobitel koji je ostavila kod kuće prije izlaska. Potom je priznala da je poslušala savjet svog tajnika, a koji joj je te večeri prije izlaska rekao da se po propisima ne mora izolirati. Na kraju se ipak ispričala javnosti, ustvrdivši da joj je žao što nije detaljnije pročitala posebne smjernice koje se odnose na vladine zaposlenike. Njima se naime savjetuje da dobrovoljno izbjegavaju društvene kontakte ako čekaju pristup testu na covid-19.

  • +4
Sanna Marin Izvor: EPA / Autor: KIMMO BRANDT

Noćni izlazak premijerke razotkrio je tabloid Seiska te prenosi detaljan iskaz očevica. On tvrdi da je premijerka u klubu plesala do pred samo zatvaranje s, kako je precizirao, 'bocom piva Corona među prstima'. Nešto prije 4 ujutro udaljila se taksijem dok je, kako tvrdi očevidac, ekipa nastavila piti alkohol.