Fali mi Azija

Fali mi Azija

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

... pa sam odlučila otputovati u posjetu prijateljima koji tamo žive preko okusnih mi pupoljaka oliti gablajući

Gablec time! Da ne kažem brunch ... Tortilja punjena kus kusom, kozicama koje su se pržile u woku na tamnom, sezamovom ulju, poškropljene limetom, začinjene đumbirom, korijanderom i češnjakom. Zaboravite češnjak ako nakon gableca morate na kakav važan poslovni sastanak.

Foto: Jelena Iva Nikolić

Foto: Jelena Iva Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Kako bih izbjegla suhonjavost prelila sam unutrašnjost tortilje, dakle kus kus kombinacijom jogurta, maslinovog ulja, limuna i nasjeckanog korijandera

Tako sam dobila/pojačala sočnost i svježinu.

Rado bih otputovala iz ovih stopa! Zato ću to i učiniti - trebam samo uzeti griz ... am
i tamo sam!

za 4, 5 tortilja

šalica kus kusa
200 g očišćenih repova kozica
očišćen i nasjeckan korijen đumbira
šaka svježeg, nasjeckanog korijandera
2 žlice tamnog, sezamovog ulja
2 režnja češnjaka, nasjeckana
sok 1 limete
piment
sol
šalica pilećeg temeljca
4, 5 tortilja
šalica jogurta začinjenog s malo maslinovog ulja, limuna, soli i korijandera

Wok namastite suncokretovim uljem i pustite da se zagrije. Ubacite češnjak i đumbir i promiješajte. Dodajte kozice, sok limete i sezamovo ulje. Pustite da krčka i iscijedi sokove.

Foto: Jelena Iva Nikolić

Foto: Jelena Iva Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Kad su kozice gotovo pečene ubacite šalicu kus kusa. Vjerojatno će vam nedostajati tekućine pa ga zalijte šalicom pilećeg temeljca. Miješajte dok se kus kus ne skuha

Skinite s vatre i stavite sa strane.

Foto: Jelena Iva Nikolić

Foto: Jelena Iva Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Uzmite jednu tortilju ...

Foto: Jelena Iva Nikolić

Foto: Jelena Iva Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


... i počnite je puniti s mješavinom kus kusa i kozica. Poškropite sezamovim uljem

Foto: Jelena Iva Nikolić

Foto: Jelena Iva Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Nastavite preljevom od jogurta i završite motanjem

Foto: Jelena Iva Nikolić

Foto: Jelena Iva Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Zamotajte tortilju i zagrizite je slasno!

Foto: Jelena Iva Nikolić

Foto: Jelena Iva Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Otrgnite si par listića korijandera kako biste ih mogli gricnuti nakon svakog griza tortilje


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi