Hostwriter Agora Europe 2020

Evo nove prilike za financiranje slobodnih novinara

27.05.2020 u 09:43

Bionic
Reading

Sindikat novinara Hrvatske na svojim stranicama objavio je poziv mreže novinara Hostwriter Agora Europe 2020, koja je raspisala nove natječaje za novinarstvo, za slobodne novinare

Hostwriter Agora Europe 2020 je međunarodna mreža koja pomaže novinarima, trenutno povezuju 5000 novinara u 150 zemalja i odlučili su ponuditi financijske potpore za slobodne novinare u istočnoj i južnoj Europi, Hrvatska je obuhvaćena.

Kandidati moraju navesti jednu priču za koju smatraju da je izostavljena u trenutnim vijestima. Uz to, trebali bi objasniti kako ih je COVID kriza pogodila kao slobodne novinare. Ove informacije trebale bi omogućiti razumijevanje opsega trenutne krize u medijskom sektoru u različitim dijelovima Europe. Dvadeset novinara bit će izabrano za sudjelovanje u programu potpora novinarstvu Agora Europe koji će se sastojati od dva dijela:

Dio I: Svaki od odabranih novinara dobit će 500 eura hitnog financiranja koje će koristiti na bilo koji način (npr. Za plaćanje stanarine, kupovinu hrane, životne troškove itd.).

II dio: Novinari će sudjelovati u uvodnom sastanku i bit će grupirani u timove koji će raditi na temi priče za svoju regiju. Ukupno će 3000 eura bit će raspodijeljeno ekipama za plaćanje troškova nastalih u produkciji njihovih priča.

Od timova se traži da se njihove priče objave u regionalnim medijima, a Hostwriter će prevesti komade na engleski jezik za objavljivanje na svojim platformama.

Prijave se prihvaćaju do 22. lipnja 2020. godine, a prijaviti se možete na ovom linku