CIJELI SVIJET ŠOKIRAN

Trump o napadu u Manchesteru: Oni nisu čudovišta, oni su gubitnici

23.05.2017 u 10:21

Bionic
Reading

Nakon stravičnog terorističkog napada u Manchesteru, ne staju pristizati reakcije europskih i svjetskih čelnika

Među prvima reagirao je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker. 'Osjetio sam veliku tugu i ostao šokiran kad sam čuo za brutalni napad koji je zadesio Manchester', izjavio je Juncker.

'Srce mi se slama kad pomislim da su teroristi još jednom uspjeli posijati strah tamo gdje bi trebala vladati radost i uzrokovati podjele među mladim obiteljima i prijateljima', rekao je Juncker.

Izrazio je suosjećanje s premijerkom May i Britancima. 'Danas tugujemo zajedno s vama. Sutra stojimo jedni uz druge u borbi protiv onih koji uništavaju naše živote. Podcijenili su nas, ti kukavički napadi će samo ojačati naše zajedništvo', kazao je Juncker.

Zastave ispred zgrade Europske komisije u Bruxellesu su na pola koplja.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je zgražanje i zapanjenost napadom. U izjavi je izrazio suosjećanje Britancima i obećao da će Francuska i Velika Britanija raditi zajedno da pobijede terorizam. Dodao je da će danas razgovarati s britanskom premijerkom Theresom May.

Na Twitteru se oglasio i španjolski premijer Mariano Rajoy. 'Moja sućut obiteljima ubijenih i želje za brzim oporavkom onih koji su stradali', napisao je Rajoy.

'Budite sigurni da će Nijemci stajati rame uz rame s Britancima', poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel, izrazivši sućut žrtvama i njihovim obiteljima.

'Oni nisu čudovišta, oni su gubitnici', poručio je teroristima iz Palestine američki predsjednik Donald Trump. Izrazio je sućut obiteljima žrtava.

Sućut je izrazio i ruski predsjednik Vladimir Putin.