dan europe

'Europa u školi' važna za budućnost EU-a

09.05.2019 u 14:15

Bionic
Reading

Natjecanje 'Europa u školi' naglašava važnost djece i mladih za budućnost EU, poručila je u četvrtak predsjednica Europskog pokreta Hrvatska Nataša Owens na uručenju nagrada ovogodišnjim najboljim radovima

Natjecanje 'Europa u školi', koje se ove godine održava s temom '2019. godina Europskih izbora: YOUrope - Radi se o tebi', okupilo je 627 literarnih, likovnih i glazbenih radova učenika srednjih i osnovnih škola te studenata visokih škola i veleučilišta iz 18 hrvatskih županija i Grada Zagreba.

Nagrađeno je 106 radova - 52 likovna, 44 literarna i deset glazbenih.

Svečanost uručenja nagrada 25. natjecanja 'Europa u školi' organizirana je povodom Dana Europe.

Andrea Matelko Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, istaknula je kako je natjecanje 'Europa u školi' dobilo dodatnu vrijednost u proteklih šest godina, nakon hrvatskog ulaska u Europsku uniju.

Matelko Zgombić kazala je da hrvatski građani trebaju dobro poznavati EU 'kako bi mogli uživati u blagodatima koje nudi' i dodala kako je ovogodišnje natjecanje prigoda da mladi potaknu članove svojih obitelji da iziđu na izbore za Europski parlament.

'Na taj način hrvatski će predstavnici u Europskom parlamentu moći bolje štititi interese hrvatskih građana', zaključila je.