HODGSONOV IZBOR

Engleska reprezentacija ima novog kapetana

16.05.2012 u 17:15

Bionic
Reading

Incident Johna Terryja koji je na rasističkoj osnovi vrijeđao igrača QPR-a Antona Ferdinanda koštao ga je engleske kapetanske trake, zbog toga je novi izbornik 'tri lava' obznanio ime njegovog nasljednika.

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson imenovao je Liverpoolova 32-godišnjeg veznjaka Stevena Gerrarda novim kapetanom momčadi.

'Po mom je mišljenju Gerrard kadar obnašati tu časnu dužnost. Kad sam mu u utorak navečer priopćio odluku, oduševio se. Računam na njega da će mi pomoći pri izgradnji momčadskog duha i atmosfere', rekao je Hodgson, koji je s Gerrardom surađivao u Liverpoolu tijekom pretprošle sezone.

Liverpoolov će kapetan naslijediti Johna Terryja kao prvi stalni vođa momčadi nakon što je Chelseajevu stoperu Fabio Capello oduzeo vrpcu u veljači ove godine zbog rasističkog ispada.

Gerrad je dosad već 15 puta nosio kapetansku vrpcu engleske nacionalne momčadi: prvi put protiv Švedske u ožujku 2004., a posljednji protiv Švicarske u rujnu 2010. godine.

Kapetanski će Hodgsonov sastav prvi put predvoditi na dvjema prijateljskim utakmicama uoči Eura u Poljskoj i Ukrajini, protiv Norveške odnosno Belgije.