POŠILJKE IZ JEMENA

Eksplozivne naprave bile namijenjene SAD-u

31.10.2010 u 16:48

Bionic
Reading

Njemačka je na temelju dojave 'prijateljske obavještajne službe' upozorila Veliku Britaniju na pošiljke iz Jemena u kojima su se nalazile eksplozivne naprave, izjavio je u nedjelju njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizere

On je u Dresdenu izjavio da su njemačke vlasti između četvrtka navečer i petka ujutro dobile dojavu da je eksploziv u pošiljkama upućenim u SAD. Njemačka je tada uspjela doznati brojeve pošiljki i dostavila ga britanskim vlastima. Ministar nije rekao tko je poslao dojavu, a list Bilt am Sonntag kaže da je izvor iz Saudijske Arabije.

De Maizere je zbog povišene pripravnosti vezane za otkriće eksplozivnih pošiljki otkazao svoj put u Izrael.

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima na teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago. Paketi su trebali biti isporučeni dvjema sinagogama u Chicagu.

Jemenska služba sigurnosti u subotu je uhitila ženu za koju se smatra da je upletena u slanje paketa s eksplozivom za SAD. Jemenske su vlasti i u nedjelju nastavile s uhićenjima a zasad nije objavljeno koliko je osoba uhićeno u vezi s najnovijim pokušajem terorističkih napada.