NE MOŽE POBJEĆI OD ĆIRILICE

Dvostruki život HDZ-ovca Ivana Penave

06.09.2013 u 17:47

Bionic
Reading

U želji da pokažu koliko su protiv ćirilice, čelnici vukovarskog HDZ-a pridružili su se prosvjedima. Jedan od njih je i Ivan Penava, direktor srednje Ekonomske škole u Vukovaru i poraženi kandidat za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima

On je, navodi tjednik Novosti, u skladu s dobrim običajima ujutro pozdravio učenike, među njima i one srpske nacionalnosti koji u toj školi pohađaju školu na srpskom jeziku i ćirilici, odslušao hrvatsku himnu s rukom na srcu, a potom je u ponedjeljak otišao podržati razbijanje dvojezičnih ploča zbog ćirilice, istog onog pisma koje svakodnevno viđa u školskim imenicima i potpisuje na učeničkim dvojezičnim svjedodžbama.

'Vlada u Vukovaru krivo tumači članke Ustava koji govore o suživotu većinskog i manjinskog naroda', ustvrdio je dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara Ivan Penava komentirajući prije nekoliko dana prosvjede protiv dvojezičnosti u Vukovaru, kada su razbijene ploče s dvojezičnim natpisima.

Penava je komentirajući u 3. Dnevniku HTV-a prosvjede koje je izazvalo postavljanje ploča s dvojezičnim natpisima, izjavio je da nisu ostvarene zakonske pretpostavke, odnosno članak 8 Ustava o pravima nacionalnih manjina koji jasno kaže da se sva prava i zakoni po pitanju nacionalnih manjina primjenjuju jedino pod uvjetom poštivanja i nacionalnih manjina i većinskog naroda.

Upitao je: 'Gdje je danas u Vukovaru poštivanje hrvatskog naroda, gdje je tu suživot i kome je jučer bila potrebna ćirilica?' a zatim odgovorio: 'To je još jedan pokušaj zamagljivanja otužne hrvatske stvarnosti.'