TROVANJE KLOROM?

Dvoje radnika poginulo, jedan teško ozlijeđen!

Bionic
Reading

Dvojica radnika su poginula, a dvojica su ozlijeđena u nesreći koja se dogodila jutros u Kostelu, u blizini Pregrade, potvrdio je glasnogovornik krapinsko–zagorske Policijske uprave Zoran Lončar

Okolnosti nesreće biti će poznate pošto na teren iziđe državna odvjetnica iz Zagreba, koja će dati i službenu izjavu. Neslužbeno se doznaje da su poginuli i ozlijeđeni radnici komunalnog poduzeća Humkoma iz Huma na Sutli, a tragedija se dogodila na jednom od vodocrpilišta kojima ono upravlja.

Radnici su provjeravali sustav za kloriranje, pri čemu je jedan pao u spremnik, što je za njega i za njegova kolegu koji mu je priskočio u pomoć bilo kobno.

Još su dvojica radnika ozlijeđena u pokušaju da pomognu kolegama koji su poginuli u spremniku u kojemu je navodno puknula cijev s klorom. Ozlijeđenima je pomoć pružena u zabočkoj Općoj bolnici, gdje su zadržani na liječenju. Radnici su u dobi od 41 do 45 godina.

Na traženje Policijske uprave krapinsko-zagorske a u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu Javna vatrogasna postaja Grada Zagreba poslala je akcidentno vozilo za rad s opasnim tvarima s tri vatrogasca i zapovjedno vozilo s jednim vatrogascem u Pregradu na vodocrpilište Kostel. Akcidentno vozilo služi za utvrđivanje koncentracije plinova u zraku, javljaju iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ozlijeđeni su izvan životne opasnosti

Dvojica muškaraca koji su jutros dopremljeni u Opću bolnicu Zabok prebačeni su na Odjel intenzivne njege KBC Sestara Milosrdnica. Pacijenti su izvan životne opasnosti, potvrdio je Media servisu dežurni liječnik Zvonimir Mirić. Do nesreće, u kojoj su ranije jutros poginule dvije osobe došlo je na vodocrpilištu Kostel u Hrvatskom Zagorju, a pretpostavlja je uzrok trovanje udisanjem otrovnog dima...

'Mi smo konzultirali Centar za trovanje i oni su rekli, po nalazima i funckijama, da se njima ne čini da se radi o parama klora pa je moguće da se radi samo o trovanju ugljičnim monoksidom. Pacijenti su dobro, a naknadno će se možda utvrditi pravi uzrok', rekao je Mirić. On je istaknuo kako je stanje pacijenata sada dobro.

'Dva su ozlijeđena dovedena u našu Hitnu službu. Stariji muškarac je bio u težem stanju, oba su primili terapiju i izvan su životne opasnosti. Trenutno su zbrinuti na našem intenzivnom odjelu, a pod dogovoru ćemo ih uputiti u kliničku bolnicu Sestre Milordnice radi daljnjeg liječenja', istaknuo je Mirić.