2Žene1ŠivaćaMašina je projekt koji čine dvije žene (Marija Koštić i Ana Fucijaš) od kojih je jedna dizajnerica tekstila, a druga modna dizajnerica. A ovratnici koje rade su totalni hit.

Dvije žene i jedna šivaća mašina

29.11.2011 u 12:00

Bionic
Reading

2Žene1ŠivaćaMašina je projekt koji čine dvije žene (Marija Koštić i Ana Fucijaš) od kojih je jedna dizajnerica tekstila, a druga modna dizajnerica. A ovratnici koje rade su totalni hit.

Kako i samo ime 2Women1SewingMachine (2Žene1ŠivaćaMašina) govori projekt čine dvije žene (Marija Koštić i Ana Fucijaš) od kojih je jedna dizajnerica tekstila, a druga modna dizajnerica. Sa svojom su najdražom šivaćom mašinom 2010. godine na natjecanju Modni ormar osvojile drugo mjesto u kategoriji visoke i eksperimentalne mode.

Photo: Anto Magzan/Pixsell

Projekt je i dalje vezan uz modu i općenito uz svaki vid kreativnog izražavanja čiji je cilj proizvodnja atipičnih modnih dodataka i ready-to-wear kolekcija. Prva kolekcija modnih dodataka nosi naziv “Vratni ukrasi ’11/’12”.

Marija i Ana (u daljnjem tekstu Mare i Fu) izrazile su želju da modeli u kampanji budu njihovi prijatelji Marijo Franić, Nikola Barbir i moja malenkost. Sve za omladinu. :-)

Kolekcija atipičnih vratnih ukrasa sastoji se od 3 vrste ovratnika i ogrlica. Obli ovratnici nalik su onima koje su nosile djevojčice ili su njima ukrašavale svoje lutke.
Špic ovratnici su replika ovratnika s muške košulje i zamišljeni su kao unisex proizvod. Treći tip ovratnika je bazičan špic ovratnik s dodanim umecima.

Photo: Luka Nižetić


Svi vratni ukrasi izrađeni su od prirodnih i sintetičkih materijala, te njihovih kombinacija, što ih čini ugodnima za nošenje. Kopčanja su skrivena.

Veliko hvala Tomiju koji je nam ustupio svoj stambeni prostor.



Luka Nižetić



Luka Nižetić



Luka Nižetić


Pročitajte i kratki intervju s idejnim začetnicama ovog slatkog projekta.



ModaKomoda: Kragna je u posljednje vrijeme doživjela totalni revival. Zašto ste odabrale baš taj modni detalj za novi projekt?

Fu: Kragne smo odabrale jer su jednostavno rješenje kojim se obogaćuje i najdosadnija kombinacija.

Mare: Dobra su podloga za kreativno ispoljavanje bilo čega.


MK: Sve dosadašnje projekte napravile ste zajedno? Zašto? Lakše je u dvoje?

Fu: Mare je meni sestra koju nisam imala. Možda zvuči otrcano, ali tako je. Smiruje me i trpi sve moje mušice i uz nju sam bolja osoba.

Mare: Lakše mi je raditi u paru jer nas dvije živimo u zajedničkom svijetu koji se zove Shouldland. Tamo je sve moguće i otuda nam dolaze ideje.

Fu: Kad se jednoj od nas ponekad čini da je sve krenulo nizbrdo, ova druga dođe po nju na šarenom jednorogu i odvede je doma, u Shouldland. Nekako mislim da se sve događa s razlogom, zato i jesmo prijateljice i zato i radimo zajedno. Prezabavno nam je.

MK: Koji su vam planovi za budućnost?

Mare: Trudimo se biti multifunkcionalne. Uz modni i tekstilni dizajn voljele bi se baviti kostimografijom, vizažizmom, fotografijom, produkcijom fotosessiona. A želja nam je i VJ-ing

Fu: Bilo bi lijepo i udruživanje s kolegama i prijateljima čiji rad jako cijenimo.

Fu o Mari: zaigrana, zaljubljena i zexy
Mare o Fu: pažljiva, lipa i dobra



Fu voli: ljude, životinje, ljubičastu boju, Marijinu kuhinju, minijature
Fu ne voli: ljubomoru, gužvu, riblje specijalitete, kašnjenja, pokretne stepenice


Ana Fucijaš

Mare voli:
mačke, Rina, Hrelić, spavanje, obitelj
Mare ne voli: glupost, tripice, srebro, paukove, zimu