2. kolovoza

Dubrovčani proglasili Dan žalosti zbog pogibije vatrogasca Gorana Komlenca

01.08.2022 u 19:00

Bionic
Reading

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je utorak, 2. kolovoza Danom žalosti u Dubrovniku, povodom tragične pogibije pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovački vatrogasci Gorana Komlenca, objavio je u ponedjeljak Grad Dubrovnik

Zastave Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika bit će istaknute na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

Pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su obavljati svoje poslovanje primjereno Danu žalosti, a tog se dana neće održavati zabavne priredbe.

Komemoracija za Gorana Komlenca održat će se u utorak, 2. kolovoza u 17 sati u prostorima JVP 'Dubrovački vatrogasci' - ispostava Orašac. Posljednji ispraćaj bit će na groblju Sv. Đurđa u Orašcu u 19 sati.

Komlenac je smrtno stradao u nedjelju prilikom gašenja požara na području Orašca - Gromače kod Zatona Dubrovačkog.