niz intervencija

Požar kod Imotskog pod nadzorom, karlovačkim vatrogascima stiže pomoć u raskrčivanju posljedica nevremena

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.07.2022 11:24
  • Objavljeno 27.07.2022 u 11:24
Vatrogasci, ilustracija

Vatrogasci, ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) izvijestila je u srijedu da je požar otvorenog prostora kod Imotskog pod nadzorom, a uz druge požare, vatrogasci su tijekom jučerašnjeg dana najveći angažman imali na uklanjanju posljedica nevremena na području Karlovačke županije

Vatrogasci su izvijestili kako je pod nadzorom požar otvorenog prostora koji je jučer buknuo u Poljicima kod Imotskog - Poljica, a za kojeg je dojava zaprimljena u 14,45 sati. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borovina na trenutno procijenjenoj površini od oko 40 hektara.

U intervenciji gašenja sudjelovalo je 66 vatrogasaca s 22 vatrogasna vozila iz JVP Imotski, Makarska i Split te DVD-a Kučiće, Zadvarje, Zagvozd, Lovreć, Imotski, Tučepi, Makarska, Sinj, Solin i Vranjic. Iz zraka su djelovala tri kanadera i jedan protupožarni helikopter. Vatrogasne snage tijekom noći su radile na gašenju i sanaciji požarišta.

Brzom intervencijom vatrogasnih snaga s područja Makarske ugašen je požar u Brelima, predio Kričak, za koji je dojava zaprimljena u 22,45 sati. Opožarena je manja površina trave, niskog raslinja i makije.

Također, jučer su jedan vatrogasac i helikopter sudjelovali u gašenju požara na području požarišta u BiH u Parku prirode Blidinje na temelju zahtjeva za pomoć.

HVZ je izvijestila i o požaru gospodarskih objekata u Torjancima u Osječko-baranjskoj županiji o kojem je dojavljeno oko 19 sati. Požarom je bio zahvaćen skladišni prostor površine 96 kvadratnih metara i svinjci na 120 kvadratnih metara, traktorska prikolica, 300 bala sijena i 2500 bala djeteline te drugi poljoprivredni strojevi.

Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 12 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila, a požar je ugašen u 21 sat.

Također, tijekom jučerašnjeg dana u Karlovačkoj županiji zbog nevremena praćenog jakom kišom i olujnim vjetrom, zaprimljeno je 210 dojava o potrebi za angažiranjem vatrogasaca na tehničkim intervencijama uklanjanja stabala i krovnih pokrova, saniranja krovišta kuća, ispumpavanja vode iz stambenih objekata i drugih posljedica nevremena.

Zbog potrebe sanacije nevremena i velikog broja intervencija, na područje Karlovačke županije tijekom srijede bit će upućene dodatne vatrogasne snage iz Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba s ukupno 59 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila.

"Iako je kratkotrajna kiša u nekim dijelovima Hrvatske donijela osvježenje, opasnost od izbijanja požara je i dalje vrlo visoka, stoga pozivamo sve građane na dodatan oprez. Ako primijetite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193 ili Centar 112", poručili su iz HVZ-a.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!