RIXOS LIBERTAS

Dubrovački hotel: Nismo zabranili pristup stijenama!

Bionic
Reading

Povodom medijskih napisa prema kojima je Uprava hotela Rixos Libertas bez dozvole Dubrovačko-neretvanske županije srušila stepenice koje su Dubrovčanima i gostima omogućavale neometan pristup s kupališta Pogačić na hotelsku plažu, na redakcijske mailove Uprava hotela poslala je priopćenje sa svojom stranom priče

'Hotel Rixos Libertas Dubrovnik je ovlaštenik koncesije na pomorskom dobru od 01. rujna 2013. godine koju je ishodovao na zakonit i transparentan način. Navedena koncesija sastoji se od dva ugovora i dva područja – morskog i kopnenog na kojem se nalazi terasa, bazeni i područje wellnessa koje je Hotel prethodno izgradio na temelju dozvola za gradnju i za koje ima valjanu uporabnu dozvolu.

Navedena područja terase i bazena služe za obavljanje djelatnosti Hotela i pružanja usluga gostima što Rixos Libertas Dubrovnik želi raditi na razini koja odražava standarde i kvalitetu hotela najviše kategorije. Za navedene koncesije Rixos Libertas uredno plaća godišnju naknadu koja s varijabilnim dijelom može dosegnuti i do 800.000 kuna', poručuju iz hotela.

'Gdin. Igor Legaz je za vrijeme provođenja natječaja, u ljeto 2013. pred samim gostima samovoljno i nezakonito sagradio pristupne skaline koje su korištene za neovlašten pristup nekolicini fizičkih osoba terasi hotela. Posebno naglašavamo kako je izgradnja istih izvršena bez bilo kakve dozvole ili rješenja Građevinske inspekcije ili Lučke kapetanije. Iste su korištene za ometanje rada zaposlenika Hotela kao i za ometanje gostiju. Kome to služi i zašto?

Hotel je prijavio tu bespravnu gradnju na području pomorskog dobra. Na teren je izišla policija kao i Lučka kapetanija i Građevinska inspekcija. Jednoglasno je utvrđeno da navedenim skalinima nikako nije tu mjesto te da ih je potrebno srušiti. Isto nikada nije napravljeno. Postavlja se pitanje zašto se stalno i bespogovorno tolerira samovolja i protuzakonito ponašanje pojedinaca?', poručuju iz Rixosa.

Dulist.hr piše da 'očigledno zaboravljaju kako su isti skalini sagrađeni nakon što je hotel bespravno sagradio zid kojim je blokirao prolaz domaćim ljudima. Za isiti zid imaju nalog za uklanjanje već četiri godine, ali ništa po tom pitanju nisu napravili ni oni, ni nadležne institucije'.

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje

Sat parkiranja u centru Dubrovnika - 40 kuna

Broj Dubrovčana koji su se iznenadili novim cijenama parkiranja nije malen. Naime, kod zapadnog ulaza u Stari Grad parkiranje košta 40 kuna na sat, a dnevna karta od 24 sata čak 880 kuna! Grad Dubrovnik također je najavio da će od 22 do 6 biti besplatno parkiranje, ali to ne vrijedi za najluksuzniju zonu u kojoj je parkiranje po 880 kuna dnevno, piše Slobodna Dalmacija.