NEMA VEĆINE U VIJEĆU

Dubrovački HDZ: Bit ćemo Vlahušiću 'za vratom'

24.03.2015 u 14:48

Bionic
Reading

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković rekao je u utorak u Dubrovniku kako koalicija predvođena HDZ-om neće rušiti proračun za 2015. godinu i tako zaustavljati Grad Dubrovnik, već će raditi na principu amandmana i 'stalno dahtati Andru Vlahušiću za vratom'.

'Naš rad neće biti zaustavljanje Dubrovnika i neusvajanje proračuna. Inzistirat ćemo na svim projektima o kojima smo u kampanji govorili i budite sigurni kako ćemo dahtati Vlahušiću za vratom kako bi se pojedini projekti konačno počeli raditi', rekao je Franković na konferenciji za novinare. Dodao je da u koaliciji HDZ -HSS -HSLS -HSP AS -BUZ -HDS još nisu razgovarali s ostalim političkim grupacijama u Gradskom vijeću, ali uskoro hoće.

'Mi ćemo na proračun stavljati amandmane i Vlahušić mora biti svjestan da nema većinu u u Gradskom vijeću. Proračun mora biti realan, a ne kao prošle godine da imamo rebalanse veće od 50 milijuna kuna', istaknuo je Franković i naglasio kako neće izazivati nove izbore prije onih redovitih za godinu i osam mjeseci.

Osvrnuo se i na navode iz redova HNS-a da HDZ 'kupuje' vijećnike kako bi imali većinu u Gradskom vijeću i navode iz kampanje da su htjeli 'kupiti' osobne iskaznice jedne Dubrovkinje i njezine obitelji.

'Vlahušićevi nastupi nakon kampanje su se nastavili jednakim prljavim intenzitetom i tko o čemu, Andro o poštenju. Njegove izjave o kupovini su više nego uvredljive i poručujem Vlahušiću da prestane slati svoje izaslanike i tražiti trinaestu ruku u Gradskom vijeću, nego da se okrene Dubrovniku i građanima. Punih šest godina on je maštao, podvaljivao, lagao i varao, a konačno bi trebao početi raditi', rekao je Franković.

Inače, dubrovačko Gradsko vijeće čini deset vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU, koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ-HDS ima osam mandata, Dubrovački demokratski Sabor ima četiri gradska vijećnika, a Kandidacijska lista grupe birača Mara Kristića (Zajedno za Grad) osvojila je tri mandata.