austrijski investitor

'Dubai na Savici' vraća se u igru, mjesni odbor odbio investitore

13.02.2022 u 09:49

Bionic
Reading

Poslovno-stambeni projekt koji uključuje nebodere pa je kolokvijalno nazvan "Dubai na Savici", aktualiziran je ponovno ovih dana jer je austrijski investitor od lokalne zajednice zatražio "konzultacije i podršku", ali ih nije dobio, piše u nedjelju Jutarnji list

Vijeće Mjesnog odbora Trnjanska Savica, naime, negativno je odgovorilo na taj zahtjev zaključivši kako projekt nije u interesu njihove zajednice. Na sastanku Vijeća Mjesnog odbora Trnjanska Savica održanom 9. veljače druga točka dnevnog reda bio je "Interes investitora za realizaciju projekta izgradnje poslovno-stambenog centra Savica, s konzultacijom i uz podršku lokalne zajednice".

"Vijeće smatra da realizacija projekta na predloženi način nije u interesu građana Trnjanske Savice te Vijeće neće surađivati s investitorom na razvoju projekta", navodi se u njihovu zaključku.

Dnevnik je pokušao doći i do investitora, ali u njihovu zagrebačkom uredu nitko nije odgovarao na pozive, a arhitekt projekta Dario Travaš kazao je da nisu zainteresirani za davanje bilo kakvih izjava.

Iza projekta stoji tvrtka Projekt Savica d.o.o., a kompleks je buru u javnosti podigao još 2013. kada je odabran. Na javnom natječaju koji je financirao investitor, tvrtka Savica projekt austrijskih vlasnika M.O.F. Immobilien AG, izabran je između 15 radova onaj tvrtke ATP i tima koji predvodi arhitekt Travaš, a otada je provedena i javna rasprava, dok je u travnju 2014. tornjeve na Savici čak i Gradska skupština prihvatila kao gradski projekt.

Projekt, inače, uključuje četiri tornja, od kojih najviši ima čak 135 metara, a trebao bi se smjestiti na parceli između sportskog igrališta Chromos i križanja s Držićevom. Riječ je o parceli površine oko 13 tisuća četvornih metara, a projekt je podrazumijevao gradnju nebodera od 30 do 37 katova, piše novinarka Jutarnjeg lista Vanja Nezirović.