SAVICA PROJEKT

Zagreb dobiva hotel visok 120 metara

  • Autor: V.Brkulj
  • Zadnja izmjena 01.04.2014 12:54
  • Objavljeno 01.04.2014 u 12:54
Savica projekt

Savica projekt

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kompleks zgrada od četiri nebodera na gotovo 105 tisuća m2 bruto građevinske površine trebao bi uskoro početi s gradnjom na zagrebačkoj Savici odnosno na križanju produžene ulice Prisavlje i Avenije Marina Držića

Planirani kompleks sastoji se od hotela visine 120 metara, stambene građevine koja se dijeli na dvije zgrade visine 95 odnosno 74 metra i poslovnog tornja visine 135 metara. Prijedlog investicije teške oko 150 milijuna eura u Skupštinu je poslao gradonačelnik Milan Bandić, a investitor je tvrtka Savica Projekt.

Premda su se građani Trnja bunili smatrajući da će ih megaprojekt zagušiti, on, čini se, ide dalje.

Uz navedeno u sklopu kompleksa trebali bi se naći trgovine, zdravstveni centar, dječji vrtić, knjižnica, fitnes centri i restorani…

Iza tvrtke Savica Projekt kao ovlaštene osobe za zastupanje upisani su Austrijanci Martin Kutschera i Paul Wette.

Tvrtka je registrirana u Zagrebu, na adresi Marohnićeva 3, gdje se nalazi i središte Hypo banke za Hrvatsku. Inače, riječ je o tvrtki kćeri poduzeća Hiltarica Holdings, registriranog u Nikoziji na Cipru.

Zanimljiva povijest veže se uz zemljište na kojem bi kompleks trebao niknuti. Naime, 2007. godine Bandić je zemljište, iako ono nije bilo gradsko, dao tvrtki Studio X koja se vezivala uz ime Blaža Petrovića, a zauzvrat je dobio neatraktivno zemljište u Sesvetskom Kraljevcu. U trenutku dok se vodio sudski postupak za povrat zemljišta od strane onih kojima je ono nacionalizirano za vrijeme Jugoslavije, već je završilo u rukama Savica Projekta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!