nakon potresa

Državni ured za obnovu: U tijeku izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na 17 lokacija

05.04.2022 u 18:26

Bionic
Reading

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje priopćio je u utorak da je u tijeku izvođenje radova i izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na 17 lokacija nakon potresa

Među prvim zamjenskim tipskim obiteljskim kućama, koje su odmakle u fazi izgradnje, je i kuća obitelji Vratarić iz Lekenika.

''Izgradnja je počela prije mjesec dana, zaliveni su temelji i stavljena je deka. U utorak će doći dečki napraviti terasu”, izjavio je Dražen Vratarić te dodao da je zadovoljan radovima.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Središnjem državnom uredu dostavilo je 626 odluka za konstrukcijsku obnovu koje su sve dostavljene na postupanje projektantima, a do sada su potpisani ugovori sa vlasnicima za izgradnju 52 zamjenske obiteljske kuće.

Središnji državni ured je 4. travnja u Mraclinu počeo s rušenjem na mjestu gdje će se odmah potom početi graditi prva zamjenska obiteljska kuća na tom području, a u pripremi je i gradnja novih kuća u Dubrancu i drugim naseljima u Zagrebačkoj županiji.

Do danas su otvorene ponude za izgradnju i 16 višestambenih zgrada, u vlasništvu Republike Hrvatske na potresom pogođenim područjima financiranih iz EU fondova na području Petrinje, Gline, Gvozda i Topuskog. U pripremi je provedba javnog nadmetanja za još 4 višestambene zgrade u Glini i Dvoru, izvijestili su iz Ureda.