NEMA VOLANA!

Driver: San Francisco na krivom putu i prije izlaska

28.07.2011 u 12:23

Bionic
Reading

Ubisoft je objavio da će u PC verziju nadolazećeg Drivera biti integriran DRM koji će od igrača zahtijevati stalnu vezu s internetom

Datum izlaska novog Drivera sve je bliži, a Ubisoftova politika u njegovom slučaju sve je gora. Već u nekoliko navrata ostali smo zatečeni nekim njihovim odlukama o mehanici igre poput one da će igrači moći ulaziti u svijest drugih vozača na cesti (!?). A sada je iz Ubisofta objavljena i informacija da će u igru biti implementirana antipiratska zaštita koja će od igrača tražiti stalnu vezu s internetom. U prijevodu, nemate li u kući ili privremenom boravištu vezu s internetom, zaboravite na igranje. Pukne li vam slučajno veza dok igrate, da, bit ćete izbačeni iz igre.

 

Nakon što smo mislili da je Ubisoft do daljnjega odustao od ovakvih gluparija s obzirom na neka prijašnja iskustva, to se ipak nije dogodilo. Dapače, prije izdanja AC: Brotherhooda i sami su izjavili da se radi o vrlo lošoj zaštiti koju više nemaju namjeru prakticirati.

 

Prije nego nas oblije hladan znoj i počnemo rejdžati ulicama po nevinom pučanstvu, još jedna stvar. Ubisoft je na svom Twitteru potvrdio da, pazite sad, Driver: San Francisco neće imati podršku za volane.

 

Što se nas tiče, igru nakon ovakvih debilizama ne moraju ni izdavati, no ista će se ipak pojaviti 2. rujna ove godine, i to za PC, PS3 i Xbox 360.