STRAH OD BIJEGA U BIH

Dražen Golemović mora ponovo u zatvor

29.10.2009 u 16:46

Bionic
Reading

Poduzetnik Dražen Golemović (38) ponovo će biti uhićen i pritvoren zbog mogućnosti bijega u BIH, odlučeno je danas na izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Rijeci. Odlukom istog suda, Golemović je prije dvadesetak dana pušten iz riječkog zatvora, na što se USKOK žalio, no Vrhovni sud je ukinuo žalbu

Na današnjoj sjednici zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina priložila je nove dokaze o Golemovićevim pripremama bijega u BIH pa je vijeće riječkog suda odmah izdalo nalog policiji da pronađe i uhiti Golemovića. Ako ga ne pronađu, za njim će se raspisati tjeralica.
Podsjetimo, Dražen Golemović graditelj je nekoliko desetaka istarskih vila na području grada Poreča, vjenčani je kum likvidiranog Vjeke Sliška, a do svibnja ove godine, kada je uhićen, živio je u Poreču sa Sliškovom suprugom i djecom.

U isto vrijeme uhićeno je još osmero osoba, protiv kojih je riječki USKOK, pet mjeseci kasnije podigao optužnicu po kojoj se terete da su u vremenskom razdoblju od veljače 2007. do travnja 2009, iskorištavajući svoj položaj i ovlasti, pribavljali za Dražena Golemovića podatke iz službenih policijskih evidencija koji mu nisu bili dostupni na legalan način, obavještavali ga o postupanju policije i inspekcijskih službi, kao i pripremama i tijeku poreznog nadzora nad trgovačkim društvima Istra Rustica d.o.o. i Citygreen d.o.o.

Među optuženicima su pet policijskih službenika; Nedjeljko Mijošek (41) i njegova supruga Sonja Štević-Mijošek (39), Željko Moler (32), Ante Bralić (31), Ivica Šoštarić (29), službenik Porezne uprave u Pazinu Elvis Drandić (35), službenik carinske uprave Silvano Legović (37) i državna odvjetnica iz Pazina Dubravka Smoković (50).

Svi se brane sa slobode, a Golemović kojeg USKOK tereti za deset kaznenih djela, poticanje na zloporabu položaja, protuzakonito posredovanje i davanje mita, bio je prije oslobađanja četiri mjeseca u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.