KRENUO OTVORENI RAT

Dramatično pismo Mrsića SDP-ovcima: Bernardić je uzdrmao temelje stranke, prevario nas je!

27.05.2017 u 15:24

Bionic
Reading

Istaknuti SDP-ovac Mirando Mrsić koji je prije nekoliko dana pozvao šefa SDP-a Davora Bernardića da snese odgovornost za loše rezultate stranke na lokalnim izborima, objavio je na Facebooku otvoreno pismo članovima stranke nakon što mu je Bernardić poručio da za njega u SDP-u više nema mjesta

'Predsjednik SDP-a me optužuje da sam svojim postupkom ozbiljno naštetio stranci, što je dodatno potvrdilo kako očito nije svjestan da je svojim stavovima, ne samo u spomenutom intervjuu nego i u većini svojih istupa - UPRAVO ON - ozbiljno naštetio stranci', poručio je Mrsić.

Kaže da je Bernerdić poslao jasnu poruku kako SDP još uvijek nije stranka koja među svojim članicama i članovima potiče pluralizam stavova i njihovo javno iznošenje'.

'Poslao nam je svima jasnu poruku 'stranka to sam ja'. Uz poruku, tu je i prijetnja svima nama kako će nastaviti zatirati sve one vrijednosti koje bi SDP trebao njegovati i zbog kojih bi se SDP trebao razlikovati od svojih izravnih političkih oponenata', smatra.

Podsjeća da je jedno od ključnih Bernardićevih obećanja bila demokratizacija stranke koja će tolerirati pluralizam i različitost mišljenja.' Upravo na tom obećanju članovi su im dali svoje povjerenje za vođenje stranke. Na žalost, dosadašnji postupci predsjednika i rukovodstva pokazuju da je članstvo prevareno!', poručuje Mrsić.

'Potaknut potrebom da nešto učinim kako bih spriječio daljnju eroziju povjerenja građana u SDP, smatrao sam i smatram potrebnim, upravo između dva kruga izbora, javno poslati poruku građanima da SDP nije zadovoljan rezultatom i da nam je nužna njihova podrška koja znači i bolji odaziv na birališta u drugom krugu. Moj apel je trebao biti svima nama dodatni poticaj da prema našim biračima budemo iskreni i da im javno obećamo da hoćemo, i možemo, biti bolji – da smo stranka sa pobjedničkim duhom', pojašnjava.

Poručuje da je Bernardić potvrdio da je njegov izbor zapravo uzdrmao temelje SDP-a. 'I na kraju - ne samo da gledam i dalje čvrsto i otvoreno svojim kolegicama i kolegama u oči , nego im gledam u dušu - I vidim da dijelimo zabrinutost za budućnost stranke i slobodu govora', zaključio je Mrsić na Facebooku.