PROSVJED

[VIDEO] Drama u Splitu: Kamionima blokirao zgradu osiguranja i odbija se pomaknuti

10.09.2018 u 10:27

Bionic
Reading

Dva kamiona privatne građevinske tvrtke 'Bešlić d.o.o.' u ponedjeljak ujutro parkirana su na samim ulazima u zgradu Euroherc osiguranja u splitskoj Varaždinskoj ulici, što je izazvalo potpunu blokadu i intervenciju policije. Vlasnik tvrtke nekoliko sati odbijao je pomaknuti ih, pa je na koncu priveden, no zgrada je i dalje ostala blokirana

Kako nam je Ante Bešlić objasnio u kratkom razgovoru prije privođenja, radi se o prosvjedu jer je s Eurohercom sklopio policu osiguranja za kamion i teret da bi istog dana doživio prometnu nesreću, no osiguranje mu odbija priznati naknadu štete. S njima je bezuspješno pregovarao punih godinu dana, no ostali su pri tvrdnji da polica stupa na snagu 24 sata nakon sklapanja.

U splitskoj policiji potvrdili su da su dojavu u blokadi zaprimili u ponedjeljak oko sedam sati ujutro. Izašli su na teren i naložili vlasniku kamiona da ih ukloni, a on je to odbio. Potom je priveden.

Glavni ulaz u zgradu zbog preciznog parkiranja potpuno je onemogućen do daljnjeg.

  • +11
Kamionima zapriječen ulaz u zgradu AGRAM osiguranja Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Oko podneva, punih pet sati od početka blokade, Ante Bešlić je za tportal izjavio da očekuje razgovor s predstavnicima Euroherce, no do daljnjega ne namjerava uklanjati svoja vozila.

'Bio sam pozvan u policiju i u roku od deset minuta im objasnio o čemu se radi. Rekli su mi da osiguranje i ja sami riješimo problem', tvrdi Bešlić.

'Na polici osiguranja nalazio se jedan datum i napomena da ona vrijedi od idućeg dana. Što to znači, od ponoći ili 24 sata kasnije? Oni uvijek tumače onako kako njima odgovara, a meni je nastala velika šteta', dodaje Bešlić.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj za tportal su potvrdili njegove riječi: zasad ne namjeravaju intervenirati u Varaždinskoj ulici jer nisu pronašli nikakve elemente prekršaja ili kaznenog djela, osim nepropisnog parkiranja za koje su ispisali dva službena izvješća. Pristup zgradi odvija se neometano jer postoji sporedni ulaz, a u garaži objekta ne nalazi se nitko i nije ugrožena sigurnost osoba', kazali su u splitskoj policiji.

'Naši službenici nalaze se na terenu kako eventualno ne bi došlo do eskalacije sukoba, a koliko nam je poznato doći će do razgovora na kojemu će se pokušati riješiti nesuglasice između dvije strane', dodali su u Policijskoj upravi.