JURNJAVA PO CESTAMA

Jedan jurio 236 km/h, drugi 205 km/h, a treći upravljao vozilom s 2,31 promila i bez vozačkog

23.08.2018 u 14:34

Bionic
Reading

Policijska uprava sisačko-moslavačka obavještava da je tijekom proteklog dana zabilježila nekoliko prometnih nesreća i prekršaja, a izdvajaju Bugarina koji je autocestom A3 jurio 236 km/h te bosanskohercegovačkog državljanina koji je svojim automobilom potegnuo 205 km/h

Kako javlja PU sisačko-moslavačka, u srijedu 22. kolovoza oko 7.55 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac policijski službenici su presretačem u prometnom prekršaju uočili osobni automobil Mercedes njemačkih registracija, kojim je u smjeru Slavonskog Broda brzinom od 236 km/h upravljao 57-godišnji državljanin Bugarske.

OČEVID U TIJEKU

Krš i lom u Srimi; zaletio se autom u četiri parkirana vozila

Pogledaj galeriju

Oko 9.50 su, pak, zaustavili osobni automobil BMW nizozemskih registracija, kojim je u smjeru Zagreba brzinom od 205 km/h upravljao 42-godišnji državljanin BiH. Zbog prekršaja prekoračenje najveće dopuštene brzine izdani su im obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna svakom te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima 'B' kategorije na području RH u trajanju od mjesec dana.

Sa 2,31 promilom i bez položenog vozačkog ispita upravljao vozilom

Prilikom kontrole prometa, u Topolovcu na sisačkom području jučer oko 22 sata zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,31 promilom i bez položenog vozačkog ispita upravljao 25-godišnjak, a u trenutku zaustavljanja na vozilu se nisu nalazile pripadajuće registracijske pločice. Kako je 25-godišnjak recidivist, uhićen je i uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na nadležni Prekršajni sud.

  • +4
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic