ODGOĐENE SELIDBE

Doznali smo koji su planovi predsjednice do izbora

05.07.2016 u 14:08

Bionic
Reading

Zbog pada vlade Tihomira Oreškovića i (pred)izbornog stanja u Hrvatskoj predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović prestala je dogovarati standardnu selidbu svog ureda po lokalnim sredinama. Iznimka je tek privremena selidba Ureda predsjednice u Varaždin i Čakovec krajem ljeta, ali je taj pothvat dogovoren još u travnju, dakle prije pada Vlade i dogovora o raspuštanju Sabora te izlasku na prijevremene izbore u rujnu

Od Luke Đurića, glasnogovornika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, doznajemo da će ona privremeno preseliti Ured u Varaždin prvog dana Špancirfesta, odakle će posjetiti Varaždinsku i Međimursku županiju. Sve ostale selidbe do daljnjega se ne planiraju.

Predsjednica će posjetiti i Sinj kako bi nazočila alkarskim svečanostima, a 5. kolovoza slavit će Dan pobjede u Kninu.

Na naše pitanje planira li predsjednica godišnji odmor, budući da ga nije koristila od početka mandata, Đurić je rekao kako je vjerojatno da će ove godine nakratko otići i na godišnji krajem srpnja i početkom kolovoza.

Podsjetimo, predsjednica je u nedjelju u intervjuu za N1 TV izjavila da će prijevremene parlamentarne izbore vjerojatno raspisati za 11. rujna ove godine.