HRVATSKO-SRPSKA SLUŽBA NA BAJAKOVU

'Došlo je vrijeme da policija bude ispred kriminalaca'

29.12.2010 u 15:41

Bionic
Reading

Protokol o osnivanju zajedničke kontaktne službe na Međunarodnom graničnom prijelazu Bajakovo – Batrovci potpisali su u srijedu ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije, Tomislav Karamarko i Ivica Dačić

Na potpisivanju, upriličenom u postaji Granične policije na prijelazu Bajakovo, istaknuto je kako je taj čin 'samo logičan slijed iznimno dobre suradnje dviju policija na svim razinama'.

Dvojica su ministara ustvrdila i kako su, za nedavna posjeta sjedištu Interpola, dobili i iznimne pohvale za, kako je rečeno, najbolju suradnju policija dviju država u cijeloj Europi.

'Ako smo dosada bili korak ili dva iza razine organiziranosti kriminalaca u regiji, došlo je vrijeme da budemo korak ispred njih', poručio je ministar Karamarko, dok je njegov srbijanski kolega Dačić još jednom upozorio kako je 'nekada postojalo bratstvo i jedinstvo naroda bivše države koje se do danas zadržalo na području organiziranog kriminala'.

Policije Hrvatske i Srbije još su polovicom godine u Osijeku osnovale zajednički Centar za borbu protiv organiziranog kriminala. Novoformirana zajednička kontaktna služba trebala bi početi s potpunim aktivnostima do kraja siječnja.