ZBOG FIKITVNOG ZAPOSLENJA

DORH traži istragu protiv Vesne Majher

autobusni kolodvor zagreb

autobusni kolodvor zagreb

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je danas sudsku istragu protiv bivšeg voditelja zagrebačkog Autobusnog kolodvora Franje Žulja zbog fiktivnog zapošljavanja Vesne Majher, voditeljice stožera za financije bivšega predsjedničkog kandidata, a danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Kaznenu prijavu protiv njih lani je u siječnju podnio Zagrebački holding koji je tada Žulja (59) smijenio zbog propusta vezanih uz zaposlenje Vesne Majher (56) koja je, po pisanju medija, dvije godine primala plaću u Autobusnom kolodvoru, a nije dolazila na posao.

Sada je protiv njih dvoje zatražena sudska istraga zbog zlouporabe položaja i ovlasti, t.j. poticanja na te zlouporabe.

Sumnja se da je Žulj u siječnju 2008. na traženje Vesne Majher da je zaposli u Autobusni kolodvor, jednu od podružnica Zagrebačkog holdinga, poslao prijedlog upravi holdinga da s njom sklopi ugovor na određeno vrijeme za poslove glavnog voditelja projekta. Tereti ga se da je znao da ona ne dolazi na posao, ali je svejedno u tri navrata, t.j. svakih šest mjeseci, slao prijedloge za produljenje radnog odnosa na određeno vrijeme. Predsjednici uprave holdinga su, kako kažu u državnom odvjetništvu, ne znajući da Majher ne dolazi na posao, ugovore produljili.

Žulj je osumnjičen i da je u listopadu 2009., protivno odluci uprave o uvjetima sklapanja ugovora o radu, sa suosumnjičenicom, bez potrebne suglasnosti, zaključio ugovor o radu na neodređeno vrijeme za obavljanje poslova pomoćnika direktora za ekonomsko-financijske poslove. Time je, tvrde u državnom odvjetništvu, Vesni Majher omogućio da prima plaću i tako ostvari nepripadnu korist od 387.000 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi