NAMJEŠTEN NATJEČAJ?

DORH istražuje Bandićeve fontane

18.07.2012 u 09:31

Bionic
Reading

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je predistražne radnje o gradnji pothodnika i fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu

Večernjem listu iz ŽDO-a su potvrdili da su započeli izvidi zbog 'Bandićevih fontana', a navodno su od Službe za proračunski nadzor Ministarstva financija zatražili nadzor nad trošenjem sredstava iz gradskog proračuna za ovaj projekt.

Državni inspektorat već je utvrdio da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić novac za fontane potrošio nenamjenski. Naime, posao vrijedan 18,4 milijuna kuna namješten je, na što upućuje izmjena glavnog projekta nakon što je Grad već napravio ugovor s tvrtkom Mešić.com. Time je promijenjena tehnologija građenja pothodnika, pa tako i tehnički uvjeti natječajne dokumentacije.

Ti su napisi Večernjeg lista privukli pozornost i Ministarstva gospodarstva, Uprave za javnu nabavu, koja je od Grada tražila dostavu dokumentacije.

Uprava za javnu nabavu, nakon dobivanja tražene dokumentacije, utvrdit će jesu li mijenjani uvjeti javnog nadmetanja za fontane nakon što je postupak javne nabave okončan i potpisan ugovor s odabranim ponuđačem, a to bi značilo stavljanje istog u povlašteni položaj.