APEL STEČAJNOM UPRAVITELJU

Dopustite novinarima Radija 101 da rade

31.01.2011 u 16:01

Bionic
Reading

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) apelira na stečajnog upravitelja Radija 101 Branka Petanjeka da odmah dopusti raditi i onim novinarima i ostalim radnicima toga radija koji su od 1. prosinca prošle godine do stečaja bili u zakonitom štrajku

Štrajk je bila pokrenula Podružnica Sindikata novinara Hrvatske zbog toga što radnici mjesecima nisu primali plaće niti su im uplaćivani doprinosi.

Prema informacijama koje ima HND, onemogućen je rad daleko najbrojnijoj skupini radnika, zainteresiranoj da nastavi proizvoditi program koji bi mogao ostvariti prihode Radiju 101.

'Nije jasno zašto se tim novinarima i ostalim radnicima onemogućava rad, a istodobno je, po njihovim informacijama, omogućeno raditi ljudima bez ikakva ugovora, koje je još za štrajka angažirala bivša uprava', upozorava Hrvatsko novinarsko društvo.

Strukovno udruženje novinara ističe kako bi jedino proizvodnja radijskog programa možda bi mogla – i u ovim skoro beznadnim okolnostima – biti šansa za preustroj Radija 101.

Apeliraju na stečajnog upravitelja da omogući preostalim radnicima da pokažu kako može izgledati program Radija 101. HND, međutim, strahuje da se možda ne želi preustrojiti Radio 101, već da ga se želi smjesta likvidirati.