UPOZORENJE U ORDINACIJI

Doktorica pacijentima: Perite ruke i zube ili nema pregleda

26.07.2016 u 12:44

Bionic
Reading

Iščezava pravilo kojega su se uvijek pridržavali naši stari kako se kod liječnika mora ići 'čistih gaća i potkošulje'. Pacijenti koji im kucaju na vrata ordinacije često s uma smetnu vrlo važnu stvar, nužnost održavanja osobne higijene. Kako bi ih na to podsjetili, u Osijeku je na vratima jedne stomatološke ordinacije osvanulo zanimljivo upozorenje

'Zbog učestalog dolaska pacijenata koji ne održavaju osobnu higijenu, mole se svi pacijenti da na naručeni termin u ordinaciju dođu čisti, okupani, ugodnog mirisa i opranih zuba. Pacijenti koji ne ispoštuju navedeno, neće biti primljeni, nego će dobiti novi termin!!!' prenosi Glas Slavonije upozorenje s vrata jedne osječke stomatološke ordinacije.

Na takav potez stomatologinju su potaknuli pacijenti koji su joj u zubarski stolac sjedali neopranih zuba, neuredni i prljavi. U svojoj metodi edukacije o održavanju osnovne higijene tijela otišla je i korak dalje. Pacijentici koja se nije navedenih pravila pridržavala rekla je zakazati novi termin. Pobune u čekaonici nije bilo, a takav potez utjecao je i na svijest drugih. Stomatologinja više nema problema s neurednim pacijentima. Kako je objasnila, cilj joj je bio da se u upozorenju prepoznaju oni koji ne drže do osobne higijene, u čemu je, čini se, uspjela. Sada više preko zime neće morati otvarati prozore ordinacije kako bi uhvatili zraka.

Slično upozorenje prije nekoliko godina osvanulo je i u osječkoj gradskoj tvrtki Gradski prijevoz putnika koje je branilo ulazak građanima koji nose prljavu odjeću ili vonjaju na znoj u vozila gradskoj prijevoza. Rezultat nije izostao.