'rasparat ću ti utrobu'

Dok je mlatio bivšu curu i držao joj nož pod vratom, muškarac iz Zadra je urlao: 'Ono što je Daruvarac napravio je šala'; dobio je uvjetnu kaznu

22.12.2020 u 11:28

Bionic
Reading

Općinski sud u Zadru donio je nepravomoćnu presudu u slučaju koji se odvio u kolovozu ove godine, kada je 42-godišnji muškarac maltretirao i pretukao bivšu djevojku

Kako donosi Zadarski.hr napad se odigrao 14. kolovoza oko 18 sati u Zadru kada je 42-godišnjak u alkoholiziranom stanju došao na večeru kod svoje bivše djevojke. Kada je ona rekla da će večerati drugi put jer je on u alkoholiziranom stanju, Zadranin je najprije počeo vrijeđati riječima kurvo, droljo, na što je ona otišla u spavaću sobu, da bi kada se vratila u kuhinju i rekla mu da ode iz stana rekao: "kurvetino smrdljiva, ono što je Daruvarac napravio je šala što ću ja tebi napraviti".

Bivšu djevojku je zatim gađao pepeljarom, a kada je otišla u spavaću sobu, krenuo je za njom te ju udarao šakom po glavi iznad uha i bubrezima. Kada se pokušala izmaknuti počupao je za kosu i ponovno udario šakom po glavi, nakon čega je otišao u kuhinju, te uzeo nož iz kuhinje uhvatio je za kosu i stavio joj nož ispod vrata te joj rekao: "Zaklat ću te, nećeš ti od mene raditi budalu, sve ću tvoje poklati!", zatim je otišao u kuhinju, uzeo pivo s kojim je ponovno gađao u glavu. Kako se ona uspjela izmaknuti prislonio joj je nož na trbuh i uputio riječi: "rasparat ću ti cijelu utrobu!".

U svojoj obrani negirao je počinjenje kaznenog djela. Rekao je kako su se on i bivša djevojka malo jače posvađali, ali da joj nije prijetio, niti je ozlijedio. Rekao je da je te prilike imao nož jer je njime pripremao večeru. Što se tiče ozljeda pojasnio je da je njegova bivša djevojka ozljede ruku zadobila od masaže, obzirom da se bavi masažom. Ona je pa na sudu rekla kako ju je 42-godišnjak više puta fizički napadao, ali da ga tih puta nije prijavila policiji. Istaknula je kako je govorio kako žene treba tući po bubrezima da se ne vide ozlijede.

'Imajući u vidu činjenicu da je okrivljenik skoro tri mjeseca proveo u istražnom zatvoru, što mu je uračunato u kaznu, sud drži da je to djelovalo na okrivljenika u tolikoj mjeri da neće počiniti kazneno djelo te da bi izdržavanje kazne predložene od strane tužitelja bilo prestrogo ako se sagleda sudska praksa, težina samog kaznenog djela, zakonski opis kaznenog djela, sve okolnosti koje je sud cijenio okrivljeniku. Sud drži da će se upravo odmjerenom sankcijom ostvariti specijalna prevencija odnosno utjecati na okrivljenika da ne počini kazneno djelo te generalna prevencija odnosno utjecati na sve druge osobe da ne čine kaznena djela', u presudi je zaključila sutkinja Ana Zrilić.

Muškarac je na Općinskom sudu u Zadru osuđen na uvjetnu kaznu od jedne godine zatvora s rokom kušnje od tri godine.