SUMNJA SE NA IRCE

Dojava o bombi u središtu Londona

16.05.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Britanska policija je potvrdila da je dobila dojavu da je u središtu Londona postavljena bomba. Međutim, nije dobila detalje o točnom vremenu i lokaciji, javlja BBC

Trgovački centri i ulice u centru Londona bili su zatvoreni u ponedjeljak ujutro, premda još nije potvrđeno je li bomba pronađena.

Sumnja se u irske republikanske disidente, ali razina terorističke opasnosti za Sjevernu Irsku nije se promijenila.

Policijskim službenicima se savjetuje da budu na oprezu.

Ranije jutros dogodila se provala u trgovački centar u ulici Carlton Gardens Terrace, međutim policija nije mogla potvrditi je li taj incident povezan s provalom.

Trgovački centar je u susjedstvu rezidencije ministra vanjskih poslova Williama Haguea, za kojeg se vjeruje da je bio tamo u to vrijeme.

Podsjetimo, britanska kraljica Elizabeta II sprema se sutra u prvi posjet Irskoj nekog britanskog monarha od njezina osamostaljenja 1922, no tom povijesnom događaju i kraljici već otvoreno prijete neki republikanski disidenti, zbog kojih će na ulicama Dublina biti raspoređeni brojni policajci i vojska. Osam tisuća policajaca i dvije tisuće vojnika bit će mobilizirano tijekom kraljičina boravka u Irskoj, a u posljednjih nekoliko dana već je uhićeno više desetaka osoba, za koje se pretpostavlja da pripadaju disidentskom republikanskom pokretu.