17 UHIĆENIH HULIGANA

Dogovorena masovna tučnjava Boysa na Borongaju

19.05.2014 u 16:16

Bionic
Reading

Nakon tučnjave stotinjak navijača zagrebačkog Dinama što je sinoć oko 19,30 sati izbila u naseljima Borongaj i Volovčica uhićeno je 17 huligana, među kojima i trojica maloljetnika, doznaje se u policiji

Masovna tučnjava tzv. Bad Blue Boysa izbila je u nedjelju oko 19,30 sati kada su se na Borongaju i Volovčici počeli okupljati navijači naoružani kamenjem, drvenim letvama, pirotehničkim sredstvima i drugim predmetima pogodnima za tučnjavu.

'Na mjesto događaja odmah je bilo upućeno više policijskih službenika koji su nakon kraćeg vremena uspostavili javni red i mir te u službene prostorije priveli ukupno 17 osoba, od čega tri maloljetnika, kojom prilikom su prema četiri osobe, zbog sprječavanja bijega i savladavanja otpora, uporabljena sredstva prisile – tjelesna snaga i sredstva za vezivanje', navodi policija u službenom izvješću.

Dodaju da je u tučnjavi ozlijeđeno troje maloljetnika te da je oštećen jedan kafić i policijsko vozilo.

Neslužbeno se, pak, doznaje da je jedna skupina huligana razbila stakla na Udruzi navijača Dinama u Zvonimirovoj ulici te da su u nekoliko navrata napadali policajce.

U policiji kažu da zbog nereda provode kriminalističko istraživanje nad više osoba, a zatražili su i pomoć od građana koji su svjedočili tučnjavi.