predizborna natezanja

Đogaš o Puljku: U Zagrebu, za kotar, za EU parlament, sutra za predsjednika države, premijera, da su izbori za Papu on bi se prijavio

23.06.2022 u 14:44

Bionic
Reading

Nestranački HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš pozvao je u četvrtak birače da u nedjelju izađu na izbore i odaberu njega i opciju kojoj je Split na prvom mistu

Rekao je kako su birači u kampanji i na sučeljavanjima imali priliku vidjeti kako se tko ponaša, tko je nervozan, tko nepristojan i što se može očekivati od svakog kandidata ako dođe u Banovinu. Ponovio je da će u kampanji ostati vjeran sebi, da se neće spuštati na tuđu razinu te da neće, poput nekih, vrijeđati i svađati se.

Ocijenio je da Puljak i njegovi koalicijski partneri žive od kampanja, da je obitelj Puljak u zadnjih deset godina izašla na deset različitih izbora, da su im ovo im 11. i 12. izbori pa ispada da idu na izbore jednom godišnje.

"U Zagrebu, za kotar, za EU parlament, sutra za predsjednika države, premijera pa da su izbori za Papu on bi se prijavio", rekao je Đogaš.

"Ambicija mu je neograničena, a Split mu je samo sredstvo. Svjedočimo svađama i borbi za nacionalni rejting, a zbog Puljka Split će morati i dogodine na izbore. Opet će biti nešto, zamjenika će mu osuditi ili će opet nekoga uvrijediti. U dubini duše to svi znamo. Gdje je tu Split? Gdje je tu moj i vaš grad? Naš grad je talac mesijanske političke ambicije obitelji, ali to me nije briga. Briga me i žao mi je što je grad povukao ručnu kočnicu. Sve stoji i stajat će i dalje", upozorio je Đogaš.

  • +23
Zoran Đogaš predstavio program Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Rekao da su svi Puljkovi projekti zapravo projekti istih onih koje u kampanji naziva mafijom. Mafija je po njemu Opara, Zvone Puljić, Nikola Grabić. Javno naziva ljude mafijom, a onda ih izvan kampanje moli za pomoć jer ne zna, ne zna upravljati, nema sposobnost i ne zanima ga Split, ustvrdio je Đogaš.

Građanima je poručio da im nudi nešto novo, izvrsne zamjenike, realizirane i sposobne ljude koji neće izvoditi cirkus, već ubrzati razvoj grada.

Nudi im zamjenike kojih se ne srami. Poručuje da je ostao sebi dosljedan cijelu kampanju i ostat će i kao budući gradonačelnik.

"Split mi je prvi i jedini. Bit ću tu sutra, bit ću tu za tri godine i ako Bog da zdravlja i za 30 godina. Ne dopustite da zbog svađa gubimo vrijeme. Podržite me u nedjelju, spustimo ručnu kočnicu koja nas usporava, dajmo gas i zajedno stavimo Split na prvo misto", zaključio je Đogaš.

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec