MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Dodijeljene Nagrade za kreativnost i inovativnost 2014.

26.05.2014 u 08:33

Bionic
Reading

Svečana dodjela devet Nagrada za kreativnost i inovativnost 2014. održana je u petak na Danu kreativnosti i inovativnosti 2014. u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu, a nagradu za kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod dobili su 'Genetički testovi za personalizirani pristup prehrani i tjelovježbi' tvrtke GENOS d.o.o.

Nagradu za kreativni i inovativni menadžer/ica pripala je Vanji Žanko, freelance curatorici & art managerici.

Nagrada za kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi pripala je Gradu Šibeniku za projekt: Juraj Dalmatinac kao virtualni vodič za posjetitelje šibenske katedrale.

Nagrada kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod pripala je 'Ivaninoj kući bajke' - Turističke zajednice Grada Ogulina

Za kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti nagradu je dobila 'Krk otok Vila' - Centar za kulturu grada Krka

Nagrada kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije pripala je Digitalnoj tehnologiji u keramičkoj industriji - Keramici Modus d.o.o. dok je nagrada za kreativni i inovativni projekt održivog razvoja pripala projektu 'Razvoj konzorcija društvenih / socijalnih poduzetnika - ACT Udruzi'.

Nagradu kreativni i inovativni edukacijski program dobila je za projekt 'GESTA' Srednja škola Jastrebarsko, a nagrada kreativni i inovativni projekt društvene odgovornosti pripala je za 'Zelenu ideju' HURA-i g.i.u

Dan kreativnosti i inovativnosti organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića te uz potporu Ministarstva gospodarstva, Ministarstva kulture, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma, Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i Udruge gradova.

Na dodjeli nagrada iz devet kategorija kratkim su izlaganjima popratili Tomislav Bobinec (Creative Industries Styria), Ivan Burazin (Codeanywhere) i Mirela Holy (ORaH).

Predsjednica Udruge MRAK i Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović ocijenila je kako kreativnost treba provesti kroz sve sustave, od obrazovanja do svih postojećih industrija. 'Kreativnost je pokretač zrelih industrija, revitalizira urbane sredine i nositelj je inovacija u svim segmentima kako gospodarstva tako i društva', rekla je dodavši kako joj je cilj osvijestiti značenje kreativnosti i kroz formu kreativnih industrija pokrenuti hrvatsko gospodarstvo.