ZBOGOM KIŠI

Dobre vijesti: Za produljeni vikend povratak pravog ljeta

16.06.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Dobre vijesti za sve one koji će ovoga tjedna uživati u produljenom vikendu: u drugom dijelu tjedna vremenske prilike će se stabilizirati, pljuskova će biti tek u gorskim krajevima, a temperatura zraka primaknut će se ljetnim vrijednostima

Prvi dio tjedna područje Hrvatske će se nalaziti u ciklonalnom polju pa će posvuda prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja, ali i uz povremenu kišu ili pljuskove povremeno praćeno grmljavinom.

Grmljavinski pljuskovi će biti češći na Jadranu, no u popodnevnim satima su mogući posvuda. U kontinentalnim predjelima će biti razmjerno svježe, a dnevne temperature bit će niže od klimatoloških prosjeka – maksimalna će se kretati između 21 i 25°C.

U drugom dijelu tjedna doći će do stabilizacije vremenskih prilika i postupnog prestanka oborina. Postupno razvedravanje od četvrtka će posvuda donijeti više sunčana vremena i porast temperatura. Najviše dnevne temperature kretat će se između 24 i 28°C.

I dalje će, prije svega na području gorske Hrvatske, postojati mogućnost popodnevnih grmljavinskih pljuskova, no u drugim je područjima njihova vjerojatnost znatno manja. Na Jadranu, prvenstveno u Dalmaciji, bit će nestabilno sve do četvrtka, no od petka i ovdje stabilnije i sunčanije.

Temperature će se na Jadranu u cijelom ovom razdoblju zadržati razmjerno visoke, između 24 do 27°C , a krajem tjedna će doći do njihova daljnjeg porasta.

Temperatura je mora, prema podacima DHMZ-a, između 20 i 22°C.

Za detaljnu prognozu kliknite ovaj link.