uz popust

Dobili smo račun: Prvi doznajemo koliko je predsjednica platila pregled u privatnoj poliklinici

20.02.2019 u 09:05

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović platila je pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje 6160 kuna. U cijenu je uključen i popust od 20 posto. Redovna je cijena MR screeninga cijelog tijela, koji je predsjednica obavila 15. veljače, kako stoji na računu što je dostavljen tportalu, 7700 kuna

Tako je ipak otkriveno koliko je predsjednicu stajao pregled koji je izazvao velik interes javnosti. Tportal je već u ponedjeljak tražio od Ureda predsjednice da zbog interesa javnosti otkrije zašto ga je obavila u privatnoj poliklinici, a ne u državnoj bolnici, te je li ga platila svojim novcem.

Iz Ureda predsjednice odgovorili su nam da je ona sama platila račun, ali su nam iz njezine Službe za odnose s javnošću poručili da nemaju saznanja o iznosu obavljene usluge. Tek na naše inzistiranje dobili smo račun s iznosom koji je predsjednica izdvojila za pregled.

Poliklinika Radiochirurgia Zagreb jedna je od najsuvremenijih poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom, radiokirurgijom i kemoterapijom na području jugoistočne Europe. Prije dvije godine predsjednica ju je osobno otvorila.

Kao razlog za to što je odabrala baš tu kliniku iz Ureda predsjednice su nam prethodno pojasnili da je prim. dr. sc. Dragan Schwarz dugogodišnji liječnik kod kojeg je predsjednica Grabar Kitarović išla na preventivne preglede. Budući da je Schwarz iz sustava javne zdravstvene skrbi prešao u privatne pružatelje zdravstvenih usluga, predsjednica je ove godine preventivni pregled, magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa, obavila u spomenutoj privatnoj poliklinici.

Nadalje, istaknuli su, navedena poliklinika jedina u Hrvatskoj posjeduje uređaj najnovije generacije za navedeni pregled.

Vlasnici klinike u kojoj je predsjednica obavila tajni pregled imaju zanimljivu prošlost, doznajte više o njima