projekt

Do Gospodarske zone spojnom cestom vrijednom 3,4 milijuna kuna

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 07.05.2020 12:06
  • Objavljeno 07.05.2020 u 12:06
Ivan Penava

Ivan Penava

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Radove na realizaciji projekta izgradnje spojne ceste od Ulice Gospodarske zone do Ulice Priljevo, vrijedne 3.371.916 kuna obišao je u četvrtak vukovarsko gradonačelnik Ivan Penava te izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova koji će biti okončani do kraja svibnja

Projekt se realizira kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014-2020. po pozivu razvoja infrastrukture u poduzetničkim zonama u sklopu kojega je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta osiguralo 1,8 milijuna kuna, a ostatak gradski proračun dok radove izvodi tvrtka 'Osijek-Koteks'.

'Projektom će se izgraditi 1.500 kvadratnih metara ceste, parkiralište površine 250 kvadrata sa 19 parkirališnih mjesta, 476 kvadratnih metara pješačke staze te oko 280 metara biciklističke staze sa devet rasvjetnih stupova i 10 LED svjetiljki, a projektom se osigurava dostupnost Gospodarske zone poduzetnicima i građanima kao i sigurnost prometa', rekao je Penava.

Ocijenio je da će proširenje zajedničke infrastrukture Gospodarske zone rezultirati i privlačenjem novih investicija, jačanju poduzetništva i konkurentnosti te otvoriti mogućnost novog zapošljavanja.

U Gospodarskoj zoni Vukovar trenutačno djeluju 44 tvrtke sa 484 djelatnika, a od 330.000 kvadratnih metara zemljišta zauzeto je 295.000 kvadrata odnosno nešto manje od 90 posto.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava iznio je očekivanja da bi doskora u Gospodarsko zoni u Vukovaru trebala ući i tvrtka koja se bavi avioindustrijom i koja bi trebala zaposliti 200-njak radnika.

Ocijenio je da za daljnje proširenje Gospodarske zone nema, sukladno prostornim planovima, previše prostora te će eventualna buduća ulaganja u novu gospodarsku zonu ići prema Borovu naselju, odnosno zemljištu nekadašnjeg sportskog aerodroma kojega je grad prije dvije godine otkupio.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!