projekt

Spojna cesta za gospodarsku zonu u Vukovaru

30.05.2019 u 13:43

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavio je u četvrtak projekt izgradnje spojne ceste u Vukovarskoj gospodarskoj zoni za što će biti izdvojeno 1,8 milijuna kuna iz programa Konkurentnost i kohezija, dok će dio novca za gradnju izdvojiti Grad Vukovar

Odluku o finaniciranju je prije nekoliko dana predstavnicIma vukovarskih gradskih vlasti uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Gradonačelnik Penava rekao je da je je taj projekt 'na tragu vidljivih pozitivnih rezultata u gospodarstvu Vukovara' te izvijestio da će se u sklopu projekta izgraditi spojna cesta od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo to jest državne ceste D2. Na taj će se način, dodao je, zaokružiti prometna infrastruktura unutar Vukovarske gospodarske zone i omogućiti lakši protok prometa unutar zone, prvenstveno za teretna vozila.

'Ministarstvo će projekt sufinancirati s 75 posto, u iznosu od 1.807.533,36 kuna bespovratnih sredstava, dok će Grad Vukovar izdvojiti 602.511,12 kuna', rekao je Penava na konferenciji za novinare.

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić dodala je daće se uz spojnu cestu dugačku 1.200 metara izgraditi 18 parkirnih mjesta, 250 metara pješačke i 276 metara biciklističke staze te postaviti led rasvjeta.