IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Djevojko, uskoro ćeš biti žena!

18.12.2015 u 15:43

Bionic
Reading

Ovim postom se obraćam svim djevojkama koje su zapele između 'mladosti' i 'odrasle žene', baš kao i moja malenkost. Ukoliko ste ovih dana blizu Rijeke i Pule, nikako ne propustite otvorenje izložbe Marcelle Zanki "GIRL YOU'LL BE A WOMAN SOON'.


'Rane tridesete su idealno doba za spoznaju sreće jer smo zreliji, a još uvijek imamo u sebi mladenačku energiju i entuzijazam. Otarasili smo se dječje naivnosti i tinejđerskih nestašluka, ne izgubivši mladenačku predanost i energiju. Naš osjećaj stvarnosti pomiješan je s jakim osjećajem nade, optimizmom, te vjerovanjem u vlastite talente i mogućnosti. Međutim neki ostanu dosta dugo u ovoj prijelaznoj fazi koja daje onaj rijedak osjećaj slobode koji se više nikad neće ponoviti u životu.'

Vjerujem da ste se mnogi pronašli u temi MarcelleZanki, mlade i talentirane splitske redateljice i fotografkinje. Ovamagistrica vizualnih komunikacija svestrana je u svojem djelovanju pa jetako radila kao producent i režiser na brojnim glazbenim spotovima usklopu Urban Jungle produkcije, te samostalnim video spotovima za brojneregionalne izvođače. Dobivala je nagrade za kratke filmove i dokumentarce na film festivalima, a kasnije i nagrade za glazbena videa. Više doznajte na linku.



Fotografije su, u međuvremenu, postala njena nova strast i uglavnom su nastajale tijekom čestih putovanja po svijetu gdje su je inspirirali različiti ljudi na koje je nailazila, arhitehtura, te kultura. Kasnije je prešla na ženska tijela, portrete i 'izrežirane' fotografije. Najveća strast joj je analogna fotografija, kao i slaganje umjetničkih kolaža od vlastitih fotografija i crteža.

UK VOIGHT KAMPFF Magazine je izdao neke od njenih fotografija, a prošle godine je i potpisala ugovor sa njujorškom Art+commerce Vogue Collection agencijom koja joj licencira radove.

Uz fotografije biti će premijerno prikazan desetominutni film o ženi koja je 'otplesala' svoj život, a koji daje jedan kontrast na temu izložbe. Kratki film ODA MLADOSTI priča je o ljubavi i prolaznosti. Dok je prolaznost vremena vidljiva na nama i ostavlja tragove na našim licima, ljubav i dalje živi i ostaje mlada u našim navikama, užicima, u mislima, u vjetru, u gutljaju vina.

Ukoliko ste pokraj Rijeke i Pule, nikako ne propustite otvorenje izložbeGIRL YOU'LL BE A WOMAN SOON koje će se održati 20.12.2015. s početkom u20 h u Galeriji SKC (OKC PALACH, Kružna 8) i u Puli 24.12.2015. uGaleriji Makina.

Marcellu Zanki pratite na njenoj službenoj web stranici, te na sljedećim linkovima: Tumblr Instagram, Vimeo, Flickr