ČEDOMORSTVO

Djevojka je lagala da je pobacila u WC-u

16.07.2013 u 14:07

Bionic
Reading

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo istražuje slučaj navodnog čedomorstva, koje se dogodilo na području Vrbovskog, a osumnjičenica je sedamnaestogodišnjakinja, potvrđeno je danas iz Općinskog državnog odvjetništva.

Zamjenica karlovačkog Općinskog državnog odvjetništva Irena Lipka Krajačić izjavila je Hini da je o događaju službeno obaviještena, ali još ne može reći radi li se o čedomorstvu, jer se čeka kaznena prijava iz Policijske postaje Vrbovsko, kao i informacija gdje se osumnjičenica nalazi.

Ravnatelj ogulinske Opće bolnice Krunoslav Cindrić potvrdio je da je sedamnaestogodišnjakinja jučer otpuštena s njihova odjela ginekologije u dobrom općem stanju, nakon što je spašena da ne iskrvari zbog zaostale posteljice.

U četvrtak nam je djevojku s obilnim krvarenjem dovela njezina majka. Djevojka je rekla da je pobacila u WC-u, te da nije bila visokotrudna. Međutim, kada smo ustanovili kako nije riječ o pobačaju već porodu, a da uz rodilju nije i njezino dijete, morali smo o događaju obavijestiti policiju, kazao je Cindrić.

Policija je odmah nakon otpuštanja iz bolnice odvela djevojku u pratnji majke, budući da je maloljetna.
U policiji nisu htjeli odgovoriti na pitanje gdje se djevojka nalazi, je li u zatvorskoj bolnici, u pritvoru ili se brani sa slobode.

Glasnogovornica Policijske uprave primorsko–goranske Ankica Kolić rekla je da se u slučajevima kada se radi o štetnom događaju prema djeci i maloljetnicima ili je počinitelj kaznenog djela maloljetnik, takvi podaci ne iznose javno.

Prema pisanju nekih medija, koji ne navode službene izvore, riječ je o čedomorstvu odmah nakon poroda, a čedo je navodno pronađeno zakopano u dvorištu rodiljine obiteljske kuće.