IZMJERENO 2,2 PROMILA

Djevojčica popila bocu tekile i završila u bolnici

Bionic
Reading

Posebno teška novogodišnja noć zabilježena je u splitskoj bolnici gdje, prema riječima zaposlenih, toliko intervencija, teško alkoholizirane djece i odraslih, ozljeda uzrokovanih eksplozijama raznoraznih pirotehničkih sredstava te tučnjavama već dulje vrijeme nisu vidjeli, piše Slobodna Dalmacija

Na hospitalizaciju su doslovce stizala djeca, od kojih je najmlađe dijete, djevojčica od 13 godina i deset mjeseci, u krvi imalo 2,2 promila alkohola. Ona je tek dio skupine od 11 maloljetnika koji su zbog jakog pijanstva u novogodišnjoj noći hospitalizirani na Klinici za dječje bolesti splitske bolnice.

'Ovo u svojoj praksi još doživjela nisam. Na Dječjoj klinici toliki broj alkoholizirane djece dežurni liječnici nikada do sada nisu primili. Hospitalizirana djeca imaju od 13 do 17 godina, s tim da ih je najviše od 15, a u krvi im je evidentirano 0,8 do 2,5 promila alkohola. Stigli su sa svih strana, iz Vranjica, Trogira, Dugopolja, ali ipak najviše iz Splita', potvrđuje dežurna liječnica Katica Gabrić.

Tešku noć potvrđuju i liječnici iz Hitne, koji su za Slobodnu Dalmaciju kazali da tri dežurne ekipe nisu stale cijelu noć. Liječnici s Hitne uopće ne žele skrivati kako je jedna od djevojčica koju su doveli, prema tvrdnjama onih oko nje, popila litru tekile. Tu je i 40-godišnji muškarac koji je na obradu doveden zbog ispijanja 1,5 do dvije litre viskija.

Više pročitajte OVDJE.