HAZARD POSLA

Djelatnik Čistoće ostao bez trećine plaće zbog vrijeđanja Stipe Milanovića

15.05.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Djelatnik zagrebačke Čistoće Zlatko G. (45) novčano je kažnjen odlukom prekršajnog suda, nakon što se u srijedu sukobio sa Stipom Milanovićem.

'On je zaista u šoku nakon svega što se dogodilo i boji se što će mu se dogoditi. Strahuje za svoje radno mjesto', kaže nam njegov kolega iz čistoće, koji je zamolio da ga ne imenujemo.

Kako neslužbeno doznajemo, Zlatko G. nije se vratio na posao nakon cjelodnevnog policijskog ispitavanja u srijedu, te boravka na prekršajnom sudu u četvrtak. Kažu da je zbog stanja šoka otvorio bolovanje, jer zbog incidenta nije sposoban za rad.

Za kaznu će morati dati oko trećine plaće. Naime, zbog uvreda koje je uputio Stipi Milanoviću morat će izdvojiti oko tisuću kuna, dok su primanja djelatnika na njegovom radnom mjestu u Čistoći, kako doznajemo, od 2500 do najviše 3000 kuna.

Njegovi kolege kažu da se u sukobu samo branio, te da je priznao da je uvrijedio Stipu Milanovića, koji je navodno tražio da se ukloni trava sa stuba u njegovoj zgradi u ulici grada Gualdo Tadina.

Policija je u izvješću navodi kako je nakon svađe u srijedu ujutro djelatnik čistoće zamahnuo lopatom prema Stipi Milanoviću, te da je Milanović pao i lakše je ozlijeđen. No, u prekršajnoj prijavi nisu ga teretili za Milanovićeve ozljede, nego samo zbog remećenja javnog reda i mira.

Još nije objavljeno kakve će posljedice Zlatko G. snositi na poslu. Kako neslužbeno doznajemo, moguća je dodatna disciplinska mjera, ali da otkaz neće dobiti.