zimske radosti

Djelatnici osječkog Unikoma rade na čišćenju kolnika i pješačkih površina

08.01.2024 u 12:54

Bionic
Reading

Zbog ledene kiše, a potom i snijega, djelatnici zimske službe osječkog komunalnog poduzeća Unikom od nedjelje u 22 sata uvečer angažirani su na čišćenju kolnika, pješačkih površina i biciklističkih staza, izvijestila je u ponedjeljak Uprava tvrtke

Direktor tvrtke Igor Pandžić izjavio je novinarima kako služba za čišćenje cesta raspolaže sa 14 kamiona, ralicom i posipačem, a djelatnici su od sinoć očistili 170 kilometara cesta na osječkom području, bacili oko 25 tona soli, te isto ponovili u ponedjeljak u 3,30 sati ujutro.

Služba za čišćenje pješačkih površina, nogostupa i biciklističkih staza također je krenula u nedjelju 22 sata i do četiri sata ujutro bacila oko 15 tona soli, te očistila oko 150.000 kvadratnih metara pješačkih površina i 56 kilometara biciklističkih staza, izvijestio je Pandžić.

Aktivnosti na raščišćavanju se nastavljaju, a s obzirom da u skladištu imaju oko 1600 tona soli, u Unikomu ne očekuju probleme u slučaju novih količina snijega.

S obzirom da po Zakonu o komunalnom radu fizičke i pravne osobe imaju obvezu očistiti snijeg ispred svojih kuća ili zgrada, Pandžić ih je pozvao da to i naprave, kako bi izbjegli eventualne sankcije.

Za fizičke osobe kazna iznosi 260 eura, za pravne osobe 1000 eura, a stanje na ulicama će provjeravati komunalni redari.