BOGOVIĆ O ZDRAVSTVENOM ODGOJU

'Djecu treba odgajati za stid i čednost'

03.01.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Msgn. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup rekao je kako je stav Crkve da djecu treba odgajati za 'stid i čednost' kako nagon ne bi zagospodario i 'prerastao u razuzdanost' te da treba 'oplemenjivati ljubavlju'. Uz to je istaknuo kako ovakav četvrti modul zdravstvenog odgoja uvod u legalizaciju istospolnih brakova

Aktualnu vlast Bogović je usporedio s onom komunističkom koja je došla na vlast 1945. godine. 'Nije se tada pitalo tko ima pravo, nego tko ima vlast… Vlašću se tada moglo opravdati svaki čin pobjednika. Taj neugodni zadah i danas je u zraku', istaknuo je za Večernji list.

Smatra kako Milanovićevoj vladi ne paše aktualna slika Hrvatske te je žele mijenjati. Kaže kako smatraju kako je preveliki broj katolika, kako žarko žele da se taj broj smanji. 'Kad ne ide evolucijom, onda svim revolucionarnim sredstvima', dodao je.


Smatra kako je Crkva dužna upozoriti na štetnost rodne ideologije koja je svoje mjesto našla u zdravstvenom odgoju te je izrazio nezadovoljstvo zbog nespremnosti ministra Jovanovića za susret s predstavnicima HBK.

Ističe kako Crkva pozdravlja zdravstveni odgoj te kako osporava samo neke dijelove četvrtog modula. Smatra kako se država priprema na legalizaciju istospolnih brakova, a da Crkva 'i dalje uči da je potrebno djecu odgajati za stid i čednost'.

'Loše iskustvo nas može otrijezniti, a Crkvu potaknuti da još jasnije formulira svoje stavove… Stavovi se bruse u nevoljama', zaključio je Bogović.