JURIO BEZ VOZAČKE

Divljanje po cesti vozača će stajati 37.800 kn!

21.02.2011 u 15:54

Bionic
Reading

Nedjeljno jutro bilo je burno za policajce PU požeško-slavonske kojima je 46-godišnjak u Renaultu dao pune ruke posla. Vozač, koji nema čak ni položeni vozački ispit, doslovno je divljao po cestama u okolici Požege. Vozio je suprotnim kolničkim trakom brzinom koja je za gotovo 100 km/sat veća od dopuštene. Na policijske signale se oglušio te ga je uspio zaustaviti tek presretač, nakon čega je nadobudni vozač odbio test na alkohol i droge

Policijska potjera za paklenim vozačem počela je oko tri sata ujutro, nakon što je patrola u mjestu Kuzmica, na državnoj cesti D-38, dionici II, zamijetila Renault zagrebačkih registracijskih oznaka koji se kroz naseljeno mjesto kretao brzinom od

161 km/h. Umanjena za propisanu toleranciju brzina iznosi 144 km/h, što znači da je vozač za čak 94 km/h prekoračio dopuštenu brzinu kretanja od 50 km/h.

Opasna i pogubna vožnja nije završila u Kuzmici, gdje je patrola uočila jureći automobil. Naime, vozač koji je jurio suprotnim prometnim trakom oglušio se na signalne uređaje iz policijskog vozila. Bez zaustavljanja, ne poštujući prometne znakove, nastavio je juriti prema gradu Požegi, kroz naseljena mjesta i to upravo dionicom ceste na kojoj se često događaju teže prometne nesreće. U potjeru za vozačem tada se uključio i policijski presretač, koji ga je uspio zaustaviti na raskrižju ulica Arslanovci i Njemačke.

Utvrđeno je da je riječ o 46-godišnjaku iz Pleternice koji nikada nije položio vozački ispit. Policajci su odmah posumnjali da je vozač bez vozačke pijan ili drogiran, no nadobudni 46-godišnjak odbio je testiranje na prisutnost opojnih droga i alkohola, nakon čega je uhićen i zadržan u prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske.

Optužnim prijedlogom, koji se dostavlja nadležnom Prekršajnom sudu, za 46-godišnjeg vozača predložena je kazna zatvora u trajanju od 60 dana te jedinstvena, dakle zbrojena novčana kazna od 37.800 kuna.