SNAGA RAZUMA

Divjak: Sindikati moraju razmotriti ponude koje će biti na stolu

22.11.2019 u 08:54

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uoči sjednice Vlade izjavila je da predstavnici sindikata i zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja koji su u štrajku trebaju razmotriti ponude koje će 'biti na stolu'.

'Mislim da sindikati moraju razmotriti ponude koje će, sigurna sam, biti na stolu. Moramo doći do strategije suradnje koja će biti prihvatljiva, okončati štrajk i pokazati učenicima da se odrasli, ako razgovaraju snagom argumenata, moraju dogovoriti', rekla je ministrica okupljenim novinarima.

Odgovarajući na pitanje hoće li ostati u Vladi ili će je premijer danas na sjednici Vlade smijeniti, odgovorila je da je njezina pozicija u Vladi da provodim reformske procese.

'Važno je da reforma ide dalje, a bitno je da su ljudi, i oni koji odlaze i oni koji dolaze, razumni i da se drže politike kontinuiteta', kazala je Divjak.

Na pitanje je li joj predsjednik Vlade zamjerio izjavu o 'igrama moći', rekla je da stoji iza svega što je kazala ranije, a da takva pitanja na osobnoj razini, o tome kako se tko u određenom trenutku osjećao, ne doprinose rješavanju problema.

  • +12
Blaženka Divjak održala izvanrednu konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL