NATJEČAJ ZA ERS

Divjak o Glunčiću: Ja sam svoje rekla i od toga ne odustajem

06.04.2018 u 21:58

Bionic
Reading

Dok u Banskim dvorima o natječaju za Ekspertnu radnu skupinu razgovaraju Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak stigla je u sjedište HNS-a i poručila kako je ona svoje već rekla i da od toga ne odustaje

Ministrica Divjak javno je rekla da ne želi na mjestu voditelja ERS-a vidjeti Matka Glunčića, a HNS tvrdi da bi njegovim imenovanjem bilo zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje kurikularne reforme.

'Ja radim svoj posao, a moje je da uvedem reformu u škole, sve ono što smo obećali, a ovo je konzultacija. Na temu obrazovne reforme. Ovdje su konzultacije s HNS-om da vidimo kako ćemo sada dalje, ja sam sigurno tako dugo dok je moja ekipa u Ministarstvu mi ćemo i dalje raditi. U ponedjeljak krećemo s edukacijama. Sigurna sam da ćemo uspjeti to odraditi. Mi radimo normalno', kazala je Divjak.

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić upozorio je da treba dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama.

'Nisam bio protiv uvođenja eksperimentalnog programa nego sam bio jednostavno protiv ovako brzinskog uvođenja jer mislim da bi neke stvari trebalo poboljšati. Mislim da je to uloga ekspertne radne skupine da radi na tim stvarima koji će dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama', rekao je novinarima Glunčić.

  • +20
Blaženka Divjak Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

U vezi njegova očitovanja da eksperimentalna provedba nije pripremljena kako treba, Divjak tvrdi da je pripremljena, a da Glunčić nije bio upućen.

'Nadam se da se u međuvremenu uputio. Ja sam svoje rekla već ranije i od toga ne odustajem', rekla je Divjak.