kreće edukacija učitelja

Ministrica Divjak: Počinje najvažnija faza kurikularne reforme

06.04.2018 u 15:35

Bionic
Reading

Edukacija učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja za provedbu eksperimentalnog programa kurikularne reforme 'Škola za život' počinje u ponedjeljak, 9. travnja, najavila je u petak ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u pismu ravnateljima škola koje će od jeseni biti uključene u taj program

Istaknuvši kako je riječ o najvažnijoj fazi uvođenja reforme u škole, ministrica Divjak najavila je da će edukacija kontinuirano trajati tijekom travnja, svibnja i lipnja te se nastaviti krajem kolovoza i tijekom školske godine 2018./19., a bude li potrebno i dulje.

Edukacija, dodala je, počinje u posebno pripremljenim virtualnim okruženjima za učenje, suradnju i komunikaciju koja će služiti i za pružanje podrške tijekom cijele pripreme i provedbe eksperimentalnog programa.

Online okruženje, objasnila je, odabrano je kako bi svi sudionici imali na raspolaganju relevantne i aktualne informacije o pripremi i provedbi eksperimentalnog programa.

Edukacija počinje za pet skupina - razrednu nastavu, predmetnu nastavu, srednje škole, stručne suradnike i ravnatelje koji će sudjelovati u eksperimentalnom programu.

Priprema za provedbu reforme obavljat će se, uz ostalo, kroz stručna usavršavanja uživo i online po predmetima, razredima i međupredmetnim temama, kroz metodičke priručnike za primjenu novog kurikuluma za sve predmete prvih, petih i sedmih razreda te prvih razreda srednjih škola i međupredmetne teme i okvire te posjete domaćih i međunarodnih stručnjaka.

  • +5
Ministrica Divjak predstavila rezultate javnog poziva školama za projekt Škola za život Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL