ekspertna radna skupina

Hoće li danas pasti dogovor oko Glunčića?

06.04.2018 u 07:46

Bionic
Reading

Kandidatura Matka Glunčića za čelo Ekspertne radne skupine izazvala je tenzije u odnosima HDZ-a i HNS-a, a rasplet se očekuje na sastanku Plenkovića i Vrdoljaka

Ivan Vrdoljak trebao bi se sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem, nakon što su se pojavile informacije oko izlaska HNS-a iz vladajuće koalicije zbog mogućeg imenovanja Matka Glunčića na čelo Ekspertne radne skupine.

Vrdoljak se o cijeloj situaciji oglasio na Facebooku.

'Reći ću vam ovako. S partnerom u Vladi imali smo različita mišljenja oko Obiteljskog zakona pa smo pristojnom i argumentiranom politikom pronašli najbolje moguće rješenje. Imali smo drugačije poglede i oko Istanbulske konvencije pa je pronađeno najbolje moguće rješenje. Hrvatska napokon pokazuje političku širinu i kompromisima dolazi do sve većih demokratskih standarda te djeluje u najboljem interesu naših građana. I zato sam optimističan da će i po pitanju obrazovanja doći do najboljeg mogućeg rješenja. Reforma obrazovanja nadomak je provedbe u školama! Činjenice demantiraju sve one koji tvrde suprotno', poručio je Vrdoljak.

  • +5
Matko Glunčić Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic

Obznanjivanjem namjere za kandidiranje Matka Glunčića za šefa ERS-a stvari na političkoj sceni su se zakuhale. Novinarima je Glunčić rekao kako vjeruje da ima šanse s obzirom da je napisao dobro motivacijsko pismo, a ima i dobre kvalifikacije.

'Njegova prijava je legitimna, ali nije realno očekivati da bi on mogao to voditi jer je čovjek koji govori protiv programa. Mislim da to baš nije mudro i da tome svakako treba posvetiti posebnu pažnju', rekla je nedavno aktualna ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te dodala kako će biti protiv toga da se njega imenuje za šefa ERS-a.