ZADOVOLJNA DOGOVOROM

Divjak: Dva nije šest, ali uredba mora prepoznati šest

  • Autor: I. I.
  • Zadnja izmjena 31.10.2019 09:19
  • Objavljeno 31.10.2019 u 09:19
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako je zadovoljna s dogovorom koji je postignut sa sindikatima te dodala kako smatra da uredbu treba mijenjati

"Dva nije šest, ali je uredba ta koja mora prepoznati šest. A uredba se mora donijeti u određenom roku i ono što je važno - da se sindikati pozivaju na dijalog. Sve je na pregovaračkom postupku, koji mora prepoznati i povećanje osnovice, ali i pozicionirati koeficijente prosvjetara unutar uredbe o koeficijentima u zadanom roku. Zadovoljna sam jer se otvorio prostor za dijalog, a bit ću još zadovoljnija kada učenici budu mogli dobitri kvalitetnu nastavu u školi, a učitelji budu zadovoljni. U ovom trenutku ovo je rješenje koje smo tražili da se otvori dijalog i da se stavi neka ponuda za stol od strane Vlade. Imamo rok, 30. lipnja, do kad se uredba mora izmijeniti', rekla je ministrica Divjak prije sjednice Vlade, prenosi N1.

Dodala je kako sa sindikatima treba razgovarati za stolom, a ne preko medija. 'Ovo je pozicija Vlade, koja nije prazan skup, ima određenu ponudu. Do sada je, što se tiče koeficijenata, sve bilo bez rokova. Utvrđeno je i da će se dani u štrajku platiti iz državnog proračuna. Nije to prazan skup. Sindikati su ti koji dalje moraju pregovarati', zaključuje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!